EN

QR-code FAQ: veel gestelde vragen

Kunt u niet vinden wat u zoekt? E-mail ons voor antwoorden: media@qtag.nl of bel 078 631 32 05

Wat is een QR code?

QR (Quick Response) is een barcode die onder meer ingescand kan worden met een QR code reader app op smartphones.

Hoe schrijf je QR-code?

Er zijn enkele variaties in spelling zoals qr-code en qrcode, officieel is de benaming QR code.

Hoe werkt een QR code?

hoe werkt een QR code

De gebruiker start zijn QR-code app op zijn mobiele telefoon en richt met de camera van zijn telefoon op de QR code tot die volledig in beeld is. De software registreert automatisch de inhoud van de QR code. De QR code wordt door de reader automatisch herkent en direct omgezet in leesbare tekens, zoals (meestal) een internetadres.

Deze methode met QR-codes bespaart gebruikers het moeizaam op een telefoon intypen van een internet adres. De QR-code kan nagenoeg op ieder materiaal worden gedrukt en zijn zo gemakkelijk te gebruiken op bijvoorbeeld visitekaartjes, in advertenties, op t-shirts en entreekaartjes.

Lees hier meer over hoe u QR-codes het beste technisch kunt verwerken (met gratis PDF download).

Wat kan er in een QR-code?

QR codes kunnen e-mailadressen, sms berichten, telefoonnummers, teksten (maximaal 7089 tekens), website adressen bevatten. U kunt hier ook een eigen QR-code maken.

Hoe kan de QR-code worden gebruikt?

QR-codes kunnen worden gebruikt in een scala van toepassingen. Voorbeelden zijn productie, logistiek en verkoop toepassingen. In termen van dagelijks gebruik kan de QR code wordt gedrukt op bijvoorbeeld boeken, visitekaartjes, posters, advertenties, billboards, kranten, t-shirts, verpakkingen, perskaarten, entreebewijzen en loterijkaarten. Op deze foto zien we QR-codes op een advertentie. De geïntegreerde QR-codes geven additionele prijsinformatie op een mobiele website.

Wat is het verschil tussen een QR-code en een gewone streepjescode?

De QR code kan worden ingescand vanuit verschillende hoeken met een mobiele telefoon. QR codes kunnen onder diverse hoeken worden gescand. Er zitten namelijk drie positie detectie vlakken in. Ook als een QR code beschadigd is dan kan nog worden gelezen. In de code kan extra informatie worden gedaan die fouten kunnen herkennen maar ook corrigeren.

Er hoeven geen extra handelingen te worden ondernomen na het scannen van een QR code. De informatie in de QR code wordt direct weergegeven of een hyperlink wordt getoond voor mobiel internetgebruik.

Meer weten over QR codes?

Stel hier uw vraag

QR code oplossingen
Starterskit software voor QR code concepten en mobiele websites beheer